Daniel Harding levererar igen

Daniel Harding levererade återigen en musikalisk fullträff den 22 feb 2013 i Berwaldhallen. Sveriges Radios Symfoniorkester spelade under hans ledning Asyla av Thomas Adès och Ein Heldenleben av Richard Strauss.

Adès verk är ett komplext orkesterstycke med extrema krav på precision i rytmer och insatser. Det technoinspirerade tredje segmentet kräver en närmast elektronisk krispighet som måste vara oerhört svårt att få en symfoniorkester att prestera, men det fixar Harding.

Strauss’ onekligen pretentiösa, men vackert ljudande, tonpoem kräver soloinsatser på topp, framförallt av förstaviolinen. Harding lockar fram ett självklart flyt i musiken.

För den som inte förstått det, så funderar jag på att bilda Daniel Harding fan club. Stockholm tycks ännu inte ha riktigt begripit vilken begåvning man har, för Berwaldhallen var inte utsåld. Vansinne! Visst, hallen ligger inte i City, men så jobbigt att ta sig dit är det faktiskt inte.

Daniel Harding dirigerar härnäst Kraus och Mahlers 5:e symfoni den 8 och 9 mars, därefter Birtwistle och Tjajkovskij 17 och 18 maj, sedan Hindemith och Britten 24 och 25 maj. Det är bara att köpa biljetter, pronto!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.