Abisko 2016

Jag fjällvandrade i Abiskofjällen i augusti 2016. Det blev sex dagar med osannolikt bra väder, och ett återseende av några av mina absoluta favoritplatser i fjällen. Jag hoppas det framgår av den video jag klippt ihop.

Senaste gången jag var ute på en ordentlig vandring måste ha varit 1995 eller 1996. Så det var intressant att se hur det kändes, 20 år senare. Med modern utrustning (det mesta var nyköpt) hade jag en packning på 15 kilo, vilket var mycket trevligt jämfört med de 20 kg jag var van vid tidigare.

För första gången någonsin genomförde jag sex dagars vandring utan skavsår!

Det enda jag var missnöjd med var liggunderlaget, där jag valt den traditionella modellen av skumgummi. Min något åldrade kropp gillade inte det. Jag får nog tänka om på den punkten inför nästa tur.

En reaktion på ”Abisko 2016

  1. Sven Román, barn och ungdomspsykiater

    Tack för en mycket fin film! Jag har aldrig varit i de svenska fjällen, men blir verkligen sugen på att åka dit. Oerhört mäktigt! Men jag var faktiskt med om en liknande och min största naturupplevelse för två veckor sedan. Jag hälsade på min 21-åriga dotter som är i Tanzania och läser swahili. Vi åkte på safari, och på 2 500 meters höjd parkerade vi bilen vid en utsiktsplats. Nedanför bredde sig en av världens största kratrar, med en diameter på cirka 20 km, ut sig. Det var helt enastående! Kratern ligger i nationalparken Ngorongoro, och på savannen lever alla de stora och exotiska djuren från Afrika, tillsammans med Massajerna, som liksom samerna i fjällen är nomader och livnär sig på boskapsskötsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.